عادت های غلط مطالعه در کنکور + 12 روش اشتباه مطالعه + راهکار

عادت های غلط مطالعه در کنکور + 12 روش اشتباه مطالعه + راهکار
در این پست می‌خوانید:
5/5 - (3 امتیاز)

عادت های غلط مطالعه چیست؟ همه ما یکسری عادات بد و یا خوب در طول زندگی داریم که بعضی اوقات، این عادت‌های بد و خوب روی زندگیمان تاثیرات مثبت و منفی می‌گذارد. مطالعه کردن در دوران کنکور جزو اصلی ترین رکن‌های این دوران است که اگر از روش‌های اشتباه استفاده کنیم، تلاش‌های شما را بی‌اثر خواهد کرد.

در این مقاله از وبلاگ سایت حسین بنایی مشاور کنکور، قصد داریم که عادت‌ های غلط مطالعه را بررسی کنیم و برای رفع آن راهکارهای مناسب ارائه دهیم. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

راهکار برای عادت های غلط مطالعه

عادت‌‌ های غلط مطالعه دوران کنکور و نتایج ناخشنود!

در طول زندگی هر فردی، مطالعه یک امر عالی و پراز منفعت است.

در فرهنگ نامه دهخدا کلمه مطالعه به این معنی نوشته شده است: نگاه کردن به هر چیزی که برای فهمیدن، تفکر، اندیشیدن و تأمل کردن باشد.

فرهنگ نامه دهخدا

اگر بخواهیم از ارزشمند بودن مطالعه صحبت کنیم، باید بگوییم که زندگی انسان‌ها در طول تاریخ مدیون مطالعه افراد بوده است؛ مطالعه کنکور نیز از جمله کارهای مهم و باارزش دانش آموزان کنکوری است.

اگر شما به دنبال موفقیت در کنکور هستید، باید بدانید که اولین اصل در این راه، شناخت عادت های غلط و درست مطالعه است. اما فهمیدن راه‌های درست مطالعه در زمان مناسب کارآمد است و به قول قدیمی‌ها ” نوش دارو بعد از مرگ سهراب ” برای شما نباشد.

برای دست‌یابی به روش‌های صحیح مطالعه، در ابتدا باید عادت های غلط مطالعه را بیاموزید و به راه حل درست آن‌ها دست یابید. در ادامه برخی از این روش‌های اشتباه را توضیح خواهیم داد.

عادت های غلط مطالعه و نتایج نامطلوب آن

جوگیر شدن ممنوع!

یک جمله معروف وجود دارد که می‌گویند: یک شبه راه صد ساله را رفتن! سعی کنید این شخصیت را از خود دور کنید و انرژی خود را ذخیره کنید؛ زیرا در مسیر کنکور، سختی های فراوانی وجود دارد که باید پی آن را به تن خود بمالید.

سعی کنید در این راه آهسته و پیوسته باشید؛ رعایت پیوستگی زمان مطالعه در دوران کنکور یک امر بسیار مهم است. تعداد زیادی از دانش آموزان، بعد از اینکه نسبت به آینده و سرنوشت خود آگاه می‌شوند، تصمیم می‌گیرند که یک تحول و تغییر بزرگ در زندگی‌شان ایجاد کنند؛ این افراد در اولین روز شروع مطالعه، بیش از حد به خود فشار می‌آورند و حس درس خواندن را در نطفه خفه می‌کنند. در نتیجه جوگیر شدن جزو عادت های غلط مطالعه کردن است.

سعی کنید واقع بین باشید و به مرور ساعت درس خواندن خود را افزایش دهید. به این نکته توجه جدی داشته باشید: همانقدر که به کیفیت مطالعه خود اهمیت می‌دهید به میزان و کیفیت استراحت خود نیز اهمیت دهید!

اگر هنوز هم قادر به کنترل ساعت مطالعه و استراحت خود نیستید، می‌توانید از طریق تماس با شماره ۰۹۱۲۱۹۷۵۰۹۰ مشاوره و برنامه ریزی مشاوران مجموعه استاد بنایی استفاده کنید تا در این امر راهنمایی‌های لازم جهت رفع عادت های غلط مطالعه به شما بدهند و بتوانید بیشترین کارایی و نتیجه را از خود مشاهده کنید.

از شروع کردن با ذهن خسته دوری کنید!

اگر می‌خواهید از مطالعه خود نتیجه خوبی بگیرید و برداشت خوبی داشته باشید، می‌بایست با یک ذهن آرام و بدون خستگی شروع کنید. از مدت زمانی که شما شروع به درس خواندن می‌کنید، هرچه تایم بیشتری می‌گذرد، انرژی شما کمتر و کمتر خواهد شد. پس حتما این نکته را در نظر داشته باشید که با باک بنزین خالی نمی‌توانید حرکت کنید.

درس خواندن با ذهن خسته یک عادت غلط مطالعاتی است

استرس قاتل پیشرفت شما!!

در آغاز سال تحصیلی با تعداد زیادی از داوطلبان روبه‌ رو خواهید شد که با بقیه داوطلبین هدف متفاوتی دارند و قصد دارند با شوآف های (به اصطلاح خودمان قال و قیل) الکی درس خواندن به سایر افراد استرس وارد کنند، که در این کار موفق هم می‌شوند.

با وجود و بروز استرس، از پیشرفتتان کاسته می‌شود و از میدان مسابقه دور می‌شوید. سعی کنید از این افراد دوری کنید و تمام تمرکزتان‌ روی پیشرفت خودتان باشد. استرس دوران کنکور یک مسئله بسیار مهم است که باید به طور جدی به آن توجه شده و آن را کنترل کنید.

استفاده از تلفن همراه ممنوع

یکی دیگر از مشکلات اکثر دانش آموزان کنکوری، اعتیاد به فضای مجازی و تلفن همراه است که مشکلات و زیان‌های فراوانی را برای شما به بار می آورد و جزو مهم ترین عادت های غلط مطالعه به شمار می‌رود.

به دلیل فضای جذاب و وسوسه انگیزی که دارد، بهتر است هنگام مطالعه از خود دور نگه دارید و یا در اتاق دیگری گوشی را قرار دهید.

از راه رفتن و دراز کشیدن هنگام مطالعه دوری کنید

شاید برای شما و دوستانتان پیش آمده باشد که حین مطالعه عادت داشته باشید مدام قدم بزنید یا اینکه دراز بکشید و مطالعه کنید؛ این کار جزو عادت های غلط مطالعه است و باعث می‌شود انرژی زیادی از شما گرفته شده و شما را خسته و کسل کند. حتی در بعضی از موارد باعث خواب آلودگی شما خواهد شد. بهترین مدل برای مطالعه، نشستن پشت میز مطالعه است که باعث خونرسانی بیشتر به مغز شما می‌شود.

نحوه نشستن یک عادت مطالعاتی در دوران کنکور

شب امتحانی نباشید

برای همه ما، حتی تویی که الان داری این مطلب رو میخونی! اره خودت :)) این اتفاق افتاده که حداقل یکبار هم که شده همه مطالب را به شب امتحان موکول کرده باشیم و در آن زمان از پس این حجم از مطالب برنیامده باشیم. اما هیچ وقت دیر نیست، ماهی را هروقت از آب بگیریم تازه است! از همین حالا برای دروس خود برنامه ریزی کنید تا به فضای سخت و استرس آور شب امتحان دچار نشوید؛ همچنین نهایت سعی خود را بکنید تا از این عادت غلط مطالعه دور شوید.

بلند خوانی آفت مطالعه شما

بعضی از داوطلبین کنکور عادت دارند که هنگام مطالعه، با صدای بلند درس بخوانند؛ این روش از چند منظر جزو عادت های غلط مطالعه به شمار می‌رود. اولین مشکل این روش،  از دست دادن انرژی زیاد هنگام مطالعه است‌.

مشکل بعدی قرار گرفتن در مکانی است که امکان مطالعه با صدای بلند نباشد، درنتیجه شما مجبور به توقف مطالعه خواهید شد. بهترین روش برای خواندن دروس، مطالعه چشمی است که باعث افزایش سرعت شما در درس خواندن و فهم بهتر مطالب خواهد شد. شما با ترک کردن این عادت غلط مطالعه، پیشرفت فراوانی از لحظات کیفیت و همچنین سرعت مطالعه خواهید داشت.

بلند خوانی یک عادت غلط مطالعاتی است که باید کنار بگذارید

خواب کافی داشته باشید

هر دانش آموزی باید به طور میانگین حدود ۶ تا ۸ ساعت در طول شبانه روز خواب مناسب و باکیفیت داشته باشد. نکته مهمی که در این مسئله وجود دارد این است‌ که خواب شما همانند اثر انگشت شماست! پس این ساعت می‌تواند تا حدودی برای افراد مختلف، متفاوت باشد.

خواب دوران کنکور از اهمیت زیادی برخوردار است پس حتما به این موضوع دقت ویژه ای داشته باشید. یکی از عادت های غلط مطالعه، درس خواندن هنگام خواب آلودگی است؛ این کار باعث کاهش کیفیت مطالعه شما خواهد شد.

اگر می‌خواهید که در رابطه با این موضوع اطلاعات بیشتری داشته باشید به مقاله اهمیت خواب دوران کنکور در همین سایت مراجعه کنید.

از آزمون و خطا پرهیز کنید !

دوران کنکور یک فرصت بسیار کوتاه است که در یک چشم برهم زدن به پایان می‌رسد. سعی کنید در این یک سال هر چیزی را امتحان نکنید و از عادت های غلط مطالعه دوری کنید؛ همچنین، تا جایی که ممکن است از تجربه‌های افرادی که این راه را با موفقیت طی کرده‌اند استفاده کنید تا زودتر به نتیجه دلخواه دست یابید.

کارهای طوطی وار انجام ندهید!

در قسمت بالا توصیه شد که از تجربیات افراد استفاده کنید، اما در این موضوع یک چیز را فراموش نکنید، سعی کنید بصورت منطقی رفتار کنید و دقیقا همان عکس العمل را انجام ندهید! چون ممکن است آن روش برای شما پاسخگو نباشد. همواره نکات برجسته هر چیزی را مدنظر بگیرید.

تقلید نابجا یک عادت غلط مطالعاتی

اعتماد بنفس را فراموش نکنید ولی‌ کله شق هم نباشید !!

همیشه به خودتان اعتماد داشته باشید و خود را دست کم نگیرید. هیچ کس نمی‌تواند تا زمانی که به خودش تکیه و اعتماد نکند موفق شود. اما در کنار اعتماد به خود، به حرف ها و توصیه‌های منطقی افراد باتجربه و مشاورین کنکور توجه کنید و درصورتی که درست و منطقی بود اطمینان کنید.

استاد بنایی با سابقه درخشانی که در زمینه مشاوره کنکور دارد، می‌تواند یکی از گزینه‌های عالی در زمینه مشاوره و موفقیت در این دوران مهم باشد؛ درصورتی که عادت های غلط مطالعه خود را نمی‌توانید دور کنید، می‌توانید از مشاوران و پشتیبانان ما کمک و راهنمایی دریافت کنید.

حریص بودن رمز پیشرفت

در سال کنکورتان سعی کنید آدم حریصی باشید؛ یعنی در افزایش تراز، مدت مطالعه، انتخاب هدف مورد نظر، میزان یادگیری و… در نهایت رسیدن به نتیجه مورد نظر حریص باشید. همیشه این جمله را در نظر داشته باشید:

قناعت کردن باعث می‌شود شما پسرفت کنید!

حریص بودن رمز موفقیت شما

سوالات متداول کاربران پیرامون عادت های غلط مطالعه در کنکور

چگونه به روش صحیح مطالعه کنیم؟

اولین گام برای یک مطالعه صحیح، دانستن روش های غلط مطالعه است که در این مطلب بطور کامل موارد آن را بررسی کردیم.

بلندخوانی دروس چرا اشتباه است؟

اولین ایراد این مشکل کاهش انرژی شما و خستگی می شود. دومین علت همیشگی نبودن شرایط سکوت برای مطالعه شما و بلندخوانی.

چرا نباید در سال کنکور آزمون و خطا کنیم؟

تایم مطالعه دوران کنکور شما بسیار محدود است و با یک چشم برهم زدن به پایان می رسد و شما فرصت ندارید هر کاری را امتحان کنید.

سخن پایانی

رمز موفقیت، داشتن برنامه ریزی کنکوری و از همه مهم‌تری دانستن یک روش درست و مناسب برای مطالعه دروس برنامه ریزی شده است. اولین گام برای این کار، دانستن عادت‌های غلط مطالعه است.

در این مقاله به برخی از عادت‌ های غلط مطالعه و روش رویارویی با آن‌ها پرداختیم، امیدواریم که به شما در این دوران مهم کمک کوچکی کرده باشیم. هر سوالی تو ذهنتون هست، در بخش دیدگاه بنویسید و نظرات ارزشمندتون رو در رابطه با این مطلب (به همراه تجربیاتتون) با ما به اشتراک بذارید 🙂

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید