رشته های قابل پذیرش در دانشگاه فرهنگیان

رشته های قابل پذیرش در دانشگاه فرهنگیان
در این پست می‌خوانید:
4.7/5 - (4 امتیاز)

دانشگاه فرهنگیان یکی از دانشگاه‌های دارای شرایط خاص است که در دی‌ ماه 1401با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، همراه با تجمیع کلیه مراکز تربیت‌معلم در سراسر ایران تاسیس گردید. دانشگاه فرهنگیان کار خود را رسما از سال 1391 آغاز کرد و با وجود نو پا بودن دارای پیشینه ای صد ساله از مراکز تربیت‌معلم در ایران است. هدف تحصیل در دانشگاه فرهنگیان مطابق با سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش می‌باشد و شامل موارد زیر است:

  1. استقرار سیستم ملی تربیت‌معلم و راه‌اندازی دانشگاه فرهنگیان با رویکرد آموزش‌های تخصصی و حرفه‌ای تربیت محور توسط وزارت آموزش‌وپرورش با همکاری دولت
  2. طراحی تربیت حرفه‌ای دبیران و معلمان در آموزش‌وپرورش با تأکید بر حفظ تعامل مستمر دانشجو معلمان با مدارس و نهادهای علمی و پژوهشی در طی تحصیل و فراهم آوردن امکان به دست آوردن تجربیات واقعی از کلاس درس و محیط‌های آموزشی.
  3. به کار گیری دانشگاه‌های برتر و حوزه‌های علمیه جهت تربیت تخصصی – حرفه‌ای و دینی معلمان، کارشناسان و مدیران با کمک دانشگاه فرهنگیان

تحصیل در دانشگاه فرهنگیان شخصیت حقوقی داشته و استقلال اداری و مالی آن وابسته به وزارت آموزش‌وپرورش می‌باشد. این دانشگاه به صورت هیئت امنایی اداره می‌گردد.

تحصیل در دانشگاه فرهنگیان دارای مزایایی است که کمتر دانشگاهی از آن برخوردار است. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. استخدام از همان روز اول ورود به دانشگاه
  2. دریافت حقوق از همان ماه اول تحصیل
  3. برخورداری از تحصیل و اقامت رایگان برای تمامی دانشجویان
  4. دریافت بیمه تکمیلی از همان روز ورود به دانشگاه
  5. استفاده از خدمات رفاهی برای تمامی دانشجویان
  6. استفاده از سهمیه امریه سربازی برای آقایان

تمامی این مزایا باعث می‌گردد که دانشگاه فرهنگیان به یکی از محبوب‌ترین دانشگاه‌های کشور برای تحصیل تبدیل گردد.

دانشگاه فرهنگیان یکی از محبوب ترین دانشگاه های کشور برای تحصیل

آینده تحصیل در دانشگاه فرهنگیان

در دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری برای تمامی رشته ها، علاوه بر اعلام ظرفیت‌های قبولی و دانشگاه‌هایی که این رشته ها را مورد پذیرش قرار می‌دهند، شرایط قبولی در دانشگاه فرهنگیان به این صورت زیر اعلام شد:

  1. ثبت‌نام و شرکت در آزمون سراسری مختص فرهنگیان.
  2. کسب حدنصاب نمره برای مجاز شدن در مصاحبه دانشگاه فرهنگیان.
  3. داشتن معدل 14 در طول دوره متوسطه (معدل کل دیپلم). البته برای مدتی آموزش‌وپرورش معدل 15 را برای قبولی در رشته ای این دانشگاه در نظر گرفت که پس از اعتراضات بسیار داوطلبان به دیوان عدالت اداری، این معدل به 14 بازگشت
  4. کسب حداقل نمره 6500 در آزمون سراسری.
  5. دعوت به مصاحبه علمی – حضوری از سوی دانشگاه‌ها.
  6. برخورداری از سلامت جسمی و روحی که با تست سلامت مشخص می‌گردد.
  7. کسب تاییده از هسته گزینش آموزش‌وپرورش.

بعد از دریافت تاییده از هسته گزینش آموزش‌وپرورش، دانشجو باید نامه معرفی خود را به اداره کل مربوطه برده و خود را به آنجا معرفی کند.

شرکت در آزمون جامع دانشگاه فرهنگیان

در پایان تحصیلات، دانشجو معلمان باید در آزمون جامع (پایانی) معلمی شرکت کنند تا بر اساس آن مدرک صلاحیت دبیری را دریافت نمایند و بتوانند در مدارس تدریس کنند. این مؤلفه‌ها شامل:

  1. معدل فرد می‌باشد که البته تنها 20 درصد در آزمون مؤثر است. مثلاً برای معدل ۱۵ تا 20، به ازای هر یک نمره معدل، ۴۰ امتیاز به دانشجو تعلق بگیرد.
  2.  دوم شرکت در آزمون کتبی: در این آزمون، مطابق آنچه که در برنامه تربیت‌معلم آمده، دانش موضوعی و تربیتی افراد مورد سنجش قرار می‌گیرد.
  3. مؤلفه سوم شرکت در آزمون عملکردی است. این آزمون دارای 250 سوال بوده و 25 درصد در آزمون پایانی مؤثر است. این آزمون فاکتور بسیار مهمی است زیرا در این آزمون مهارت‌ها و شایستگی‌های حرفه‌ای مورد سنجش قرار می‌گیرد. در آزمون عملکردی دانشجو متقاضی فارغ‌التحصیل با مسائل آموزشی مواجه شده و در مواجهه با این مسائل باید بتواند توانمندی خود را برای تحلیل موقعیت چالش برانگیز و مسئله دار آموزشی و تربیتی و ارائه دهد.

شاید بتوان گفت که مهم‌ترین مؤلفه در سنجش صلاحیت فردی معلمان «پوشه کار حرفه‌ای» می‌باشد. این مؤلفه عبارت است از تمامی دستاوردهای دانشجو در زمینه‌های مختلف و خصوصاً در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی و مخصوصاً در زمینه‌هایی که به شکل داوطلبانه، انتخابی و اختیاری بوده است مثل عضویت در کانون‌های دانشجویی، اردوها، تشکل‌های مختلفی که در دانشگاه دوره‌ها، انجمن‌های مختلف علمی، انواع و اقسام برنامه‌هایی که جزو برنامه‌های الزامی دانشگاه نمی‌باشد.

دستاوردهای ناشی از شرکت در این فعالیت‌ها و کارورزی‌ها که جز برنامه‌های الزامی نبوده، در پوشه کاری ثبت و ضبط می‌گردد و این پوشه می‌تواند تا حداکثر 350 امتیاز را برای دانشجو به ارمغان بیاورد.

معمولاً اکثر دانشگاه‌های فرهنگیان بیش از 10 نوع رشته را برای هر نیم سال ارائه می دهند. رشته‌های کارشناسی پیوسته ارائه ‌شده در دانشگاه فرهنگیان، در حال حاضر به گروه های زیر تقسیم می‌شوند:

آموزش فیزیک، آموزش زیست شناسی، آموزش کار و فناوری، آموزش علوم تجربی، آموزش شیمی

 آموزش ریاضی (شامل دروس هندسه، حسابان، آمار و احتمالات و ریاضیات کاربردی می‌باشد)

 آموزش جغرافیا، آموزش تاریخ، آموزش اقتصاد، آموزش علوم اجتماعی

 آموزش زبان فارسی، آموزش انگلیسی، آموزش زبان عربی 

 آموزش تربیت بدنی (به صورت عمومی و دوره متوسطه)

 آموزش الهیات و معارف اسلامی

راهنمایی و مشاوره

 آموزش ابتدایی و آموزش کودکان استثنایی 

آموزش ارتباطات تصویری و آموزش هنر 

دانشگاه فرهنگیان با نمره 6500 کنکور سراسری

در حال حاضر دانشگاه فرهنگیان سه نوع دانشجو را از طریق آزمون سراسری مورد پذیرش قرار می‌دهد:

  1. دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته (که به عنوان دانشجو معلم شناخته می‌شوند): این دانشجویان دارای مدرک تحصیلی دوره متوسطه بوده و از طریق آزمون سراسری و پس از قبولی در مصاحبه و گزینش انتخاب می‌شوند. نحوه تحصیل این دانشجو معلمان به صورت تمام‌وقت بوده و در خوابگاه های شبانه‌روزی اقامت دارند. برنامه درسی این دانشجو معلمان در تمام روزهای هفته به جز پنجشنبه و جمعه است. این دانشجویان از همان ابتدای تحصیل به استخدام آموزش‌وپرورش در آمده و تعهد خدمت دارند. دانشجو معلمان پس از فارغ‌التحصیلی به عنوان معلم در مدارس مشغول به کار می شوند.
  2. دانشجوی کارشناسی ناپیوسته (که به عنوان معلم‌ دانشجو شناخته می شود): این دانشجویان در واقع معلمانی هستند که دارای مدرک کاردانی می‌باشند و در دوره کارشناسی ناپیوسته تحصیل می‌کنند. برنامه کلاسی این معلم‌دانشجویان برخلاف دانشجومعلم در روزهای پنجشنبه و جمعه می‌باشد.
  3. مورد سوم مربوط به دانشجویان کارشناسی ارشد از میان معلمان است که در حال حاضر به شکل محدود مورد پذیرش قرار می‌گیرند. قرار است که در آینده تعداد بیشتری دانشجو را در رشته‌های متعدد و مورد نیاز آموزش‌وپرورش مورد پذیرش قرار دهند.

قطعاً قبولی در دانشگاه فرهنگیان نیاز به بنیه علمی و معرفی همه‌جانبه خود در روز مصاحبه دارد. از این رو داشتن یک مشاوره عالی که بتواند در این مسیر شما را همراهی کند، بسیار حائز اهمیت است. برای همین ما مشاورانی را آموزش داده‌ایم که به صورت تخصصی بر روی قبولی در دانشگاه فرهنگیان تمرکز دارند. آن‌ها می‌توانند با کمک علم خود، شما را در این مسیر یاری دهند. مهندس حسین بنائی (09121975090) و تیم همراهشان (02144431313)، جز بهترین مشاورانی هستند که به صورت حرفه‌ای در این زمینه مشغول به فعالیت می‌باشند. شما می‌توانید به صورت شبانه‌روزی و در تمامی روزهای هفته از مشاوره‌های تخصصی آن‌ها بهره‌مند گردید.

در این مقاله از تاریخچه دانشگاه فرهنگیان تا نحوه ورود و فارغ‌التحصیلی از این دانشگاه سخن به میان آمد. ما سعی کردیم که با کمک اطلاعات پایه شما را با این دانشگاه و رشته های ارائه شده آشنا سازیم. اما خود می‌دانیم که تنها یک مقاله نمی‌تواند دید وسیعی از تحصیل در دانشگاه فرهنگیان به شما بدهد. از این رو شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات موجود در این وب سایت را مطالعه کرده و یا با مشاوران ما صحبت نمایید.

دیدگاه‌ها ۲
ارسال دیدگاه جدید